Agenda

Wat is er te doen in Deventer?
Heerlijk struinen en binnenstappen bij de boekhandel of één van de vele antiquariaten. Een wandelingen maken, met of zonder gids. Waar heb je zin in? Een lezing, de Boekensalon, een klassieke boekverfilming, literair theater of muzieprogramma's.
Bekijk literaire agenda


UITGELICHT

Tentoonstelling Deventer Boekenstad in Museum de Waag

Deventer-Boekenstad-Twaalf-eeuwen-boekcultuur-aan-de-IJssel-Museum-De-Waag-763x512

Handschriften, boeken en drukwerk uit Deventer vonden in de afgelopen twaalf eeuwen hun weg naar ontelbare lezers. In de stad leeft de rijke boektraditie nog steeds. Niet alleen door de grootste boekenmarkt van Europa maar ook door de aanwezigheid van grote uitgeverijen en drukkers en talloze antiquariaten. Achter deze hedendaagse boekcultuur gaaeen belangwekkende geschiedenis schuil. De prachtige verhalen over de Deventer boekhistorie komen samen in de dubbeltententoonstelling Deventer Boekenstad. Twaalf eeuwen boekcultuur aan de IJssel in Museum De Waag én de Bibliotheek Deventer. Meer weten?


Van 23 tm 31 maart 2019 is het weer Boekenweek en viert Deventer negen dagen feest. Op zeveel verschillende locaties... Onze programmeurs zijn alweer volop bezig. In januari wordt het programma bekend. Tijdens de Cursiefjes in de Kroeg op zondagmiddag 24 maart tref je o.a. Bart Moeyaart, Ellen Deckwitz en Alex Boogers. Zet vast in je agenda!praamstra 2018

 

— Einde. —