Artikelen

Tentoonstelling Deventer Boekenstad

Geschreven door Garrelt Verhoeven

In deze tentoonstelling op twee locaties brengt Museum De Waag de rijke geschiedenis van Deventer als eeuwenoude boekenstad. Lang voordat steden als Amsterdam en Leiden de boekencentra van Nederland waren, was Deventer in de vijftiende eeuw de boekenhoofdstad van ons land. Met bijzondere handschriften, incunabelen en topstukken uit de collectie van de Atheneumbibliotheek en bruiklenen uit binnen- en buitenland tot en met de Donald Duck van vorige week.

Meer lezen

Het naaktmodel kijkt terug en ziet alles

Geschreven door Theater Bouwkunde

BOEKENSALON - woensdag 23 mei, 20:30 uur Theater Bouwkunde 
Over een bijzondere bibliofiele uitgave Het model, de schilder en de schrijver door schrijver Arnon Grunberg en kunstenaar Jeroen Hermkens. 

Meer lezen

Plek

Geschreven door Oscar van den Boogaard

‘Rechts van de Duimpoort (het straatje naar de IJssel) bevond zich een van de beroemde koekbakkerijen, waarvan de reclamespreuk nog op de gevel te zien is. Nu wordt de bovenverdieping bewoond door de vader van Oscar van den Boogaard.’ Aldus het boekje Literaire wandeling door Deventer. Mijn vader beweert...

Meer lezen

Het Wolfgetal - Laura van der Haar

Geschreven door Stineke Dirkzwager

Het Wolfgetal gaat over de vriendschap tussen twee jonge pre-pubers, Vikki en de naamloze ik-figuur. Vikki is het soort vriendin waarvan je als ouder hoopt dat je kind daar nooit mee in aanraking komt:....
Laura van der Haar is schrijver en dichter. Ze schrijft o.m. voor De Speld en Vice

Meer lezen

Over sporen van lezers in eeuwenoude boeken...

Geschreven door Susanne de Jong

De eeuwenoude collectie van de Athenaeumbibliotheek ligt nu misschien wel veilig opgeslagen in de kluis, maar al deze boeken zijn jarenlang door veel verschillende handen gegaan. Veel van deze lezers hebben hun sporen in de boeken achtergelaten. Al die sporen laten we je zien. 

Meer lezen

Heldere gitaren met uitschieters...

Geschreven door Kester Freriks - NRC

Meer lezen
— Einde. —