Terug naar artikelen

Conny Braam - Ik ben Hendrik Witbooi

Geschreven door Deventer Literair

De Vereniging Deventer Literair verzorgt op zondagmiddag 18 november a.s. in de Oude Mariakerk een interessant programma. Conny Braam houdt dan een inleiding over haar werk met vooral aandacht voor haar laatste boek, dat gewijd is aan de Namibische vrijheidsstrijder Hendrik Witbooi.
 
Conny Braam is een Nederlandse journalist en schrijver. Zij richtte in 1971 samen met anderen de Anti-Apartheidsbeweging Nederland op. Haar ontmoeting met een aantal Zuid-Afrikaanse ballingen zou haar leven grondig veranderen en het schrijven een tijdlang naar de achtergrond drukken. Haar romans gaan veel over het verzet in Afrika, zoals De Bokkeslachter (1993), en over reizen in Afrika, zoals De amazone van Dahomey (1998).

“Ik ben Hendrik Witbooi” (2016), haar laatste boek is een verhaal over de trektocht die Hendrik Witbooi in 1884 onderneemt met zijn Nama-volk naar het vruchtbare noorden om de droogte van de Kalahari-woestijn te ontvluchten. Tegelijkertijd gaat 100 km verderop dr. Göring aan land in de nieuwe Duitse kolonie Zuidwest Afrika, het huidige Namibië. Er volgt een strijd op leven en dood tussen de Duitse Schutztruppe en de voor hun onafhankelijkheid vechtende Afrikanen.

Voor meer informatie

18 november 2018 om  15.00 uur
Oude Mariakerk, Nieuwe Markt 35, Deventer
Kerk open 14.30 uur.
Entree: leden gratis, introducés € 5,-
bibliotheekleden € 7,50, niet-leden € 12,50.

— Einde. —