Terug naar artikelen

Expositie Mooi Marginaal 6

Geschreven door Boekhandel Praamstra

In Salon de Praam bij Boekhandel Praamstra opent op zondag 3 november om 15.00 uur de expositie Mooi Marginaal. De mooiste Nederlandse en Vlaamse bibliofiele en marginale uitgaven vervaardigd in de periode 2012-2017
Uit 187 inzendingen koos een jury de 53 mooiste drukwerken. Een vergelijking met de jaarlijkse bekroning van de Best Verzorgde Boeken ligt voor de hand, maar het bijzondere aspect van de marginale uitgaven ligt in de inhoudelijke keuzes van de makers (gedreven amateurs en professionals), de over het algemeen bescheiden oplagen en de niet of nauwelijks commerciële bedoelingen.

Deventer stadsdichter Robin Bleeker draagt een nieuw sonnet voor. Dit gedicht is door een margedrukker in oplage vervaardigd en voor bezoekers van de opening gratis beschikbaar!

Peter Duijff van de Eierlandpers zal ter plekke het drukken op een trekpers demonstreren. Gedurende de looptijd van de expositie zal het drukken vaker gedemonstreerd worden door leden van de Hanzepersen, een regionaal collectief van margedrukkers. Je bent van harte welkom!

Expositie Mooi Marginaal, 3 november t/m 7 december, Salon de Praam,
Boekhandel Praamstra, vrij toegang tijdens openingstijden van de winkel.

— Einde. —