Deelnemers

Deventer Boekenweek

Dit jaarlijks evenement in Deventer bestaat  negen dagen negen dagen lang uit een keur aan activiteiten, op verschillende locaties in de stad. We volgen het landelijke thema en werken samen met de boekhandel, bibliotheken en cafés op de Brink. Foto Visual Impact

deventerboekenweek.nl

Boekhandel Praamstra

Dit jaar bestaat Boekhandel Praamstra niet voor niets 125 jaar! Met drie verdiepingen boordevol boeken. Het is een waar boekenpaleis. 
Foto Peter Westerhof

boekhandelpraamstra.nl

Deventer Schouwburg

Literatuur kent zoveel uitingsvormen. Denk maar eens aan een toneelstuk naar een boek, theater, musicals, familievoorstellingen, muziek en meer. Dat alles in een prachtige locatie!

deventerschouwburg.nl

Etty Hillesum Centrum

Het werk van Etty Hillesum inspireert nog steeds veel mensen. Naast verkoop van haar boeken worden er lezingen, concerten, theatervoorstellingen en exposities georganiseerd.

ettyhillesumcentrum.nl

Deventer Verhaal

Een zelfstandige en flexibele organisatie voor cultureel erfgoed die nauw samenwerkt met andere organisaties binnen de stad. Het verhaal begint bij Museum De Waag met inspirerende tentoonstellingen.

deventerverhaal.nl

filmhuis De Keizer

In filmhuis De Keizer zijn regelmatig boekverfilmingen te zien. Zowel premières, actuele films als klassiekers. Tijdens diverse evenementen in de stad programmeren we binnen het thema van het evenement, nodige we filmmakers en regisseurs uit.

 

filmhuisdekeizer.nl

Vereniging Deventer Literair

Zes tot acht bijeenkomsten per jaar over literatuur op karakteristieke locaties in Deventer, bijv. in de Oude Mariakerk. De Vereniging biedt een gevarieerd literair programma voor een breed publiek!

deventerliterair.nl

Wartaal - De Hip

De Hip heeft zeker wat met taal, boeken en literatuur. Onder de noemer Wartaal worden het hele jaar door evenementen en activiteiten georganiseerd met het geschreven en gesproken woord. Taal in verbinding met (pop-) muziek, sport… en de straat.

dehip.nl

Theater Bouwkunde

Het jaarlijkse poëziefestival Het Tuinfeest op de avond voorafgaand aan de Deventer Boekenmarkt is het grootste evenement van Theater Bouwkunde. Regelmatig staan er litaire voorstellingen, muziek en theater en een Boekensalon op de agenda.

theaterbouwkunde.nl

Dickens Kabinet

Een permanente Dickens expositie Het leven en werk van Charles Dickens in een permanente expositie in de voormalige Vrouwengevangenis in de Walstraat. De collectie van Emmy Strik, initiatiefsneemster van het Dickens Festijn.

Charles Dickens Kabinet

Bibliotheek Deventer

De bibliotheek is een eigentijdse en uitnodigende plek om stadsgenoten te ontmoeten, kennis en opvattingen te delen en samen te genieten van culturele en educatieve activiteiten. Wij geloven in de kracht van boeken en het plezier in lezen.

obdeventer.nl

Deventer Boekenmarkt

De Grootste Boekenmarkt van Europa  is een nationaal bekend evenement  op de eerste zondag in augustus. Met 878 boekenkramen langs de IJsselkade en in de historische binnenstad. Gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Nederland nemen deel. Foto Gerard Dubois

deventerboekenmarkt.nl

Athenaeumbibliotheek

De eeuwenoude Athenaeumbibliotheek, gesticht in 1560, wordt vaak de ziel van Deventer Boekenstad genoemd. We zijn er trots op dat we de oudste stadsbibliotheek van Nederland zijn.
 

athenaeumcollecties.nl

Deventer Antiquaren

De stad is maar liefst negen antiquariaten rijk. Papyrus | Oude Liefdes, Gedrukt en Geknipt voor U, Antiquariaat De Kameleon, Das Gute Ist Immer Da!, E-L-G: exlibris, libris, grafia, En Passant, Bonbonboek, ZiNiZ, Reba Boek en Muziek. Zeker  een bezoekje waard!

deventerantiquariaten.nl
— Einde. —